Reinigen huid

Reinigen huid

Reinig twee keer per dag je huid. Maar waarom eigenlijk?

Een “gezonde” levensstijl, helemaal “hot” en veel mensen proberen zich hier aan te houden;

Twee stuks fruit, 250 gram groente en genoeg beweging,…….check.

We moeten alleen nog wel één heel belangrijk ding aan dit rijtje toevoegen: het goed (twee keer per dag) reinigen van je huid.

Het belang hiervan wordt helaas nog wel eens onderschat. De meeste vrouwen/mannen weten inmiddels dat je er verstandig aan doet om voor het slapen je gezicht schoon te maken.

Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk?

VUIL

Je huid “verzamelt” gedurende de dag veel vuil. Denk aan luchtvervuiling, je eigen make-up het zijn allemaal kleine deeltjes die we niet zien maar wel op je huid komen.

Daarnaast zit je door de dag heen tig keer aan je gezicht en heeft je huid te kampen met natuurlijke talgproductie en ophoping van dode huidcellen. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat je aan het eind van de dag standaard rondloopt met een wasachtige laag vuil op je huid.

GEVOLGEN

Haal je die laag er niet (goed) af, dan krijg je sneller dan je zou denken te maken met rimpels, ontstoken ogen, een doffe huid en ontstekingen die pukkels (en uiteindelijk acné en rosacea) kunnen veroorzaken. Een fris, egaal gezicht voelt toch echt fijner en zorgt ervoor dat je je vrolijker en zelfverzekerder voelt.

SCHOONMAKEN

Kortom: het schoonmaken van je gezicht is belangrijk om een mooie huid te behouden. Reden genoeg om massaal naar de reinigingsproducten te grijpen, zou je zeggen. Helaas is niets minder waar. Of nou ja, niets… Uit recent onderzoek blijkt dat veertig procent van de mensen hun gezicht op de verkeerde manier wast.

Zo zouden de meeste mensen gemiddeld slechts twintig seconden de tijd nemen om hun huid schoon te maken, terwijl dat lang niet genoeg is om al het opgehoopte vuil te verwijderen. Vergelijk het is met het reinigen van een braadpan; deze kun je niet alleen met water schoon krijgen en ook hier moet je even tijd aan besteden.

Ander gevolg: de nacht- (of dag)crème die je vervolgens opsmeert zal een minder effectieve werking hebben, omdat-ie niet voldoende door de huid kan worden opgenomen. Zonde van je tijd en geld, en vooral jammer voor je huid.

Welke reiniging goed is voor jouw huid is afhankelijk van je huidtype, we helpen je hier graag mee. Kom vrijblijvend langs in onze salon in het City Centrum van Veldhoven. BELANGRIJK: een reiniger mag je huid niet uitdrogen! Voelt jouw huid na het reinigen droog of trekkerig aan, dan is de reiniging te intensief voor jouw huid.

Na je reiniger gebruik je een toner/lotion om de PH waarde van je huid weer te herstellen en je huid voor te bereiden op je dag/nacht crème. Al je andere verzorgingsproducten zoals serum, masker en dag- en nachtcrème komen nu optimaal tot hun recht en worden nu extra goed opgenomen.

AAN DE SLAG MET REINIGEN!

Naar het overzicht

Onze merken

Openingstijden

Maandag 10.00 – 17.00
Dinsdag 10.00 – 17.00
Woensdag Gesloten
Donderdag 10.00 – 21.00
Vrijdag 10.00 – 17.00
Zaterdag 10.00 – 14.00
Zondag Gesloten

Adres

Mimique Beauty Instituut
Meiveld 79A
City Centrum
Ingang Parkeerterrein Lei
5501 KC Veldhoven

Telefoon
06-46102383

Overige links


Wij zijn aangesloten bij:

Beauty salon Mimique Veldhoven is aangesloten bij ANBOS